Ferata Mojstrana in Hladnik

Nasmeh

Planinski muzej

Obisk ferat pred resnimi turami v Alpah je koristen trening. S skupino računalniških navdušencev smo določili soboto sredi junija 2018, da se podamo proti Julijskim Alpam in v stenah nad Mojstrano preverimo, ča je pogled na svet podoben tistemu, ki ga vidijo izza računalnika. Avtomobile smo parkirali ob planinskem muzeju v Mojstrani in se po petih minutah že pripeli s samovarovalnimi kompleti na jeklenice.

Na lojtri

Peter

Skupinska na vrhu ferate

Naš pogled na Mojstrano, Dovlje in Karavanke je iz metra v meter postajal drugačen. Ker je bilo prijetnih 23 st C, se je kdo tudi malo spotil. V slabih dveh urah smo bili pri kopiji Aljaževega stolpa na vrhu ferate.

Gorski vodnik včasih

 

Sledil je sestop in ogled Slovensega planinskega muzeja, kjer so se gostje spoznali z zgodovino gorskega vodništva, gorništva in planinstva pri nas.

Jure in Špik

Hladnik

Ker so bili vsi navdušeni nad doživetjem, smo se odločili, da vroč dan zaključimo v kanjonu Hladnik nad Martuljkom. Bistra in hladna voda, ki teče po kanjonu, nas je prijetno ohladila. Viseči mostovi so postavili goste v novo razsežnost, ki se je zaključila z enkratnim razgledom na martuljško skupino gora na čelu s Špikom. Tako smo na vrhu kar obsedeli in zrli v oddaljene vrhove.

Danilo Tič

Skupinska

Test PeakFinderja