Ferata Mojstrana in Hladnik

Nasmeh

Nasmeh

Planinski muzej

Planinski muzej

Obisk ferat pred resnimi turami v Alpah je koristen trening. S skupino računalniških navdušencev smo določili soboto sredi junija 2018, da se podamo proti Julijskim Alpam in v stenah nad Mojstrano preverimo, ča je pogled na svet podoben tistemu, ki ga vidijo izza računalnika. Avtomobile smo parkirali ob planinskem muzeju v Mojstrani in se po petih minutah že pripeli s samovarovalnimi kompleti na jeklenice.

Na lojtri

Na lojtri

Peter

Peter

Skupinska na vrhu ferate

Skupinska na vrhu ferate

Naš pogled na Mojstrano, Dovlje in Karavanke je iz metra v meter postajal drugačen. Ker je bilo prijetnih 23 st C, se je kdo tudi malo spotil. V slabih dveh urah smo bili pri kopiji Aljaževega stolpa na vrhu ferate.

Gorski vodnik včasih

Gorski vodnik včasih

 

Sledil je sestop in ogled Slovensega planinskega muzeja, kjer so se gostje spoznali z zgodovino gorskega vodništva, gorništva in planinstva pri nas.

Jure in Špik

Jure in Špik

Hladnik

Hladnik

Ker so bili vsi navdušeni nad doživetjem, smo se odločili, da vroč dan zaključimo v kanjonu Hladnik nad Martuljkom. Bistra in hladna voda, ki teče po kanjonu, nas je prijetno ohladila. Viseči mostovi so postavili goste v novo razsežnost, ki se je zaključila z enkratnim razgledom na martuljško skupino gora na čelu s Špikom. Tako smo na vrhu kar obsedeli in zrli v oddaljene vrhove.

Danilo Tič

Skupinska

Skupinska

Test PeakFinderja

Test PeakFinderja