Gorski vodniki Alpguide vodimo v gorah tako, da se zabavamo vsi, vključno z nami. Celo v najtežjih gorskih okoljih lahko uživate, vendar le, če ste ustrezno pripravljeni in imate pozitiven odnos. Naše tečaje, trekinge in odprave smo preizkusili, testirali in izpopolnili na številnih turah v najrazličnejših gorstvih. Vsi smo mednarodni gorski vodniki IFMGA z bogatimi izkušnjami iz Alp, Yosemitov, Andov, Himalaje in Karakoruma. Naše znanje in veščine smo prenesli na vsa področja vodenja in organizacije, od prvega kontakta do vaše varne vrnitve domov. V naših številnih dogodivščinah v najvišjih in najbolj zahtevnih gorstvih smo se naučili, kako resne izzive spremeniti v prijetna doživetja. To znanje želimo deliti z drugimi, zlasti tistimi, ki ste pogosto izpostavljeni stresu, nimate veščin za varno udejstvovanje v gorah ali pa preprosto ne najdete časa, da bi bolj redno uživali v gorah. Prepričani smo, da lahko vsakomur od naših gostov ponudimo spoznavanje novih dimenzij vašega življenja.

Osredotočeni smo na manjše skupine gostov, do katerih imamo oseben pristop. Zelo pomemben del naše dejavnosti je svetovanje našim gostom o težavnosti, kondicijski pripravi in primernem treningu za zastavljene cilje. Svetujemo tudi pri izbiri prave, visoko kakovostne opreme, ki je ustrezna za potreben nivo varnosti.

Da bi našim gostom zagotovili prijetno izkušnjo, nenehno izvajamo ocene tveganja. Gostje lahko na podlagi samoocenitve sami preverite svoje veščine ter kondicijsko primernost za plezanje / gorništvo / turno smučanje ter tako poskrbite, da ste pripravljeni za dani cilj. Če želite izboljšati svojo kondicijo ali druge potrebne veščine, vam lahko pripravimo programe osebnega treninga.

Naše temeljne vrednote

Več treninga / ustrezna aklimatizacija = več uspeha.

Gorski vodnik + več treninga / aklimatizacija = uspeh + dodatna varnost.

Področja, ki jih obiščemo (gorovja, vrhovi, stene), morajo po našem obisku ostati v svojem prvotnem, neokrnjenem stanju. Veliko pozornosti posvečamo dobrim odnosom z lokalnimi partnerji (Šerpami, nosači), ki jih obravnavamo kot člane naše Alpguide družine.

Samoocenjevanje uporabljamo kot pomemben del procesa odločanja pred izbiro ture. Imeti morate ustrezno kondicijo / veščine, da varno dosežete svoj cilj. Če vaša kondicijska pripravljenost in tehnična usposobljenost nista ustrezni turi/trekingu, ju lahko izboljšate z uporabo sistematičnega treninga, pri čemer vam lahko pomagamo z nasveti ali celovitim programom treninga. Naša naloga je, da vam zagotovimo nepozabna doživetja, pa naj bo to odkrivanje novih kultur, obisk nove dežele, raziskovanje novih gorstev ali smučanje po deviškem pršiču. To so izkušnje, ki jih ne boste nikoli pozabili.

Varnost je na prvem mestu

Gorskim vodnikom Alpguide je varnost vedno na prvem mestu. Strokovna in izkušena ekipa gorskih vodnikov se osredotoča na zagotavljanje varnih trekingov, vzponov in turnih smukov. Alpguide gorski vodniki smo visoko usposobljeni za vodenje in obvladovanje gorniških tveganj.

Skrbno načrtovanje, natančen profil vzpona/spusta, fleksibilnost pri izbiri poti, upoštevanje dnevnih vremenskih napovedi in velika pozornost do detajlov naredijo naše ture karseda varne, ne glede na cilj. Ko se boste pripravljali na vašo naslednjo avanturo, nas kontaktirajte in se posvetujte z enim izmed naših izkušenih gorskih vodnikov glede opreme, treninga, izbrane ture ali česarkoli drugega, kar vas zanima o naših programih.

Alpguide gorski vodniki smo člani IFMGA (Mednarodnega združenja gorskih vodnikov). IFMGA predstavlja vse gorske vodnike, ki so usposobljeni v skladu z najvišjimi standardi na svetu. Združenje, ki je bilo ustanovljeno leta 1965, trenutno združuje gorske vodnike iz več kot 20 držav Evrope, Azije, obeh Amerik in Oceanije, kar skupaj predstavlja skoraj 6000 gorskih vodnikov.