Zima 2017/18

Chamonix, Francija

Letošnja zima je Evropi prinesla izobilje snega in Chamonix ni bil nobena izjema. Snega je bilo pravzaprav toliko, včasih naprave več dni zaporedoma niso obratovale, proge pa so bile zaprte. Z vsakim dnem čakanja in pogledovanja na zasnežene strmine zgolj z balkona smo postajali bolj nestrpni, pričakovanja pa so rasla. Navdušenje ob smučanju po takih dneh je bilo nepopisno in vriski veselja so odmevali od zasneženih gorskih sten.

alpguide_skiing

Letos je bilo možno presmučati vse, večkrat, in smučalo se je pršič – dva, tri, štiri dni brez pavze, včasih tudi na istih mestih, dokler sončnih dni ni spet prekinil nov niz sneženja, ki je poskrbel, da se je kmalu začelo vse znova… Col du Passon, Aiguille du Midija včasih tudi z dodatnim vzponom na Helbronner in pod Dent du Geant, Aiguille du Plan vse do prvih obronkov mesta, Aiguilles Rouges z neštetimi možnostmi, ki se večinoma končajo v vasici Buet, raznorazni podvigi na ledeniku Argentiere… od jutranje do večerne teme so bili skoraj vsi od teh dni polni plavanja po mehkem, svetlikajočem se snegu, obsijani s soncem in smehom in posuti s tisto čarovnijo, ki prevzame vsakega, ki si vzame trenutek ali dva in se zazre v svoje neizpolnjene želje, ki se bodo nekoč uresničile nekje med zašiljenimi vrhovi Chamonixa.

Vsi verjamemo, da bo drugo leto prav tako dobro ali še boljše… pridružite se nam in pustite svojo sled na brezkončnih pobočjih najlepšega dela francoskih Alp.

Pridruži se nam pri naslednji avanturi! Chamonix