Skopa zima

Konec jeseni nam je obetal klasično zimo z obilnimi snežnimi padavinami. Obeti so nas hrabrili z nekaj padavinami, ki pa so jim sledila suha obdobja. Nihče ni mogel reči, da ne more smučat, tudi v ledu so bile dobre razmere. Vendar se mi zdi, da še ni bilo prave zime. Pršič sem letos komaj povohal, pa imam za seboj že nekaj tednov smučanja.

Sredi januarja sem opravil kar nekaj zelo lepih turnih smukov na severni strani Alp, v okolici Oberstdorfa. Pršiča je bilo nekaj. V drugi seriji pa smo morali iskati sneg. Na večjih višinah pa so se dogajali talni plazovi. Med serijami turnega smučanja se nisem mogel uprati želji po stiku z ledom in sem kljub poškodbi rame užival v Drejcovem domačem Reberskem slapu.

Med turnim smučanjem sem stestiral Dynastar Mytic 97 smuči v kombinaciji z Look HM vezmi v vseh mogočih razmerah. Pri zapenjanju sem zelo hiter, saj se enostavno in hitro zapnejo. Vzpenjanje in obračanje je tudi zelo enostavno in učinkovito. Smučanje je dobro na razgibanem terenu izven pist. Malo manj so smuči učinkovite na zelo zaledenelih pobočjih, a še vedno dovolj dobre. Če pa primerjam vijuganje z težjimi Dynastar Cham 107 smučmi, je Mytic zgolj povprečna smuča. Še večja razlika se opazi pri malo globljem pršiču.

Če že nisem imel idealnega smučanja v prvem delu sezone, sem ga izkoristil za testiranje moje nove opreme in ABS nahrbtnikov. Ti so še vedno bistveno pretežki za dolge turno smučarske ture.

 

Danilo Tič