Kaj ima turna vez LOOK HM 12 skupnega z Dynafit Radical FT 2?

Ko sem se med poletno gorsko vodniško sezono pogovarjal z Gregorjem Troho, ki je kajakaš in smučarski učitelj/demonstrator, o njegovem mnenju glede turnih vezi, je izpostavil vez Dynafit Radical FT 2.0. Zato sem pričel poizvedovati več o teh vezeh. V Matias sport v Mariboru so mi ponudili podobno vez LOOK HM 12 D105.

Look_HM_12_D105

Dolgo sem čakal na moj par vezi, končno sem ga dobil prejšnji teden. Takoj sem jih dal zmontirat na nove karbonske smuči Dynastra Mytic 97 in že sem bil na snegu. Preteklo sezono sem imel bolj freeride izbrane smuči in vezi, nemudoma je bila opazna razlika v teži. Par Dynastra Mytic 97 in LOOK HM 12 D105 tehta le 4.150 g. Vzpon s smučmi je bil zelo lahkoten. Tudi spreminjanje naklonov je hitro in enostavno. Še posebej pa sem bil navdušen nad vodljivostjo novega para smuči med spustom, ki je zelo učinkovita in brez veliko tresljajev.

LOOK HM 12 D105 je vrhunska freeride turna vez. Pripenja se na pin-tech turne pancerje. Tehta le 1.270 g na par in ima 5-12 jakostnih nastavitev. Nova gibljiva sprednja glava omogoča večjo prožnost in zato pomeni večjo varnost ob padcih ter naletih v zmrznjen sneg. Kakšna je razlika med LOOK HM 12 in Dynafit Radical FT 2.0? Je ni. FT 2.0 so nadali le Lookovo ime.

Zelo sem zadovoljen z izbiro Dynastra Mytic 97 smučmi, vezmi LOOK HM 12 D105, Dynastar kožami, Leki carbo palicami in pancerji La Sportiva Spectre 2016. Teža vsega ne presega 8 kg. Omogoča pa učinkovito vzpone in uživaško smučanje v pršiču, ledu in na večjih naklonih.

Danilo Tič