Izjemen december na primorskem

Medtem, ko čakamo prve obilne pošiljke pršiča, je na primorskem prijetno vreme za plezanje v plezališčih. Če ni koprenaste meglice se stene v Črnem kalu, Ospu, Glinščici na soncu ogrejejo do prijetnih 15 stopinj ali več. Plezaš lahko v majici s kratkimi rokavi. Prijeten občitek poglabljajo izjemne barve, ki jih ustvarja narava, saj žarki padajo pod zato potrebnim kotom. Pri tem dobiš občutek, da ti je vsak trenutek življenja podarjen.

alpguide_climbing

Ko mi plezamo na primorskem, so gore v Alpah posute s snegom. Številni deli gora so kopni, kljub temu pa skrivajo številne pasti, saj se ponoči zelo shladi. Obvezna je uporaba cepina in derez. Ture v visokogorju z ustrezno opremo priporočamo zelo izkušenim in veščim gornikom. Če to niste, se raje držite nižjih ciljev ali izberite vodeno turo iz naše ponudbe (npr. Triglav).

V tem suhem in topel decembru ne pričakujemo padavin. Te pa napovedujejo za januar in februar, ko lahko z nami iščete pršič po Visokih turah Avstrije ali v Chamonixu! Medtem, pa si nabavite turno smučarsko opremo in poservisirajte smuči, da vas prvi sneg ne preseneti. Če do sedaj niste naredili suhega treninga, je zadnji čas, da se posvetite tudi temu.

Danilo Tič