Iskanje pršiča

Letošnjo jesen so nas presenetile nižje temperature in sneg v gorah. Zelo zgodaj je padel sneg nad 2000 m in se obdržal na severnih pobočjih. Sledili so vdori hladnega zraka v novembru in tako je marsikdo že zarisal prve »špure«. Konec novembra pa je prinesel obilnejše padavine, ki smo jih dobro izkoristili.

Pričelo se je na Rogli, kjer smo že zarisovali svoje linije, ko je še snežilo. Milan je po povratku iz trekkinga v Nepalu, potreboval nekaj časa za aklimatizacijo. Prejšnjo nedeljo pa je odšel s skupino nad Logarsko dolino, kjer so uživali v izvrstnem pršiču. Ker nam pršičarska mrzlica ni dala miru, smo odšli na turo tudi v sredo. Ker so bila številna pobočja že zvožena in je veter naredil številne klože smo poiskali pršič visoko pod stenami, nad Okrešljem in prečilo pod Planjavo v Kot. Sledilo je novo sneženje in že smo bili v nedeljo znova nad Okrešljem. Izkoristiti smo želeli zadnji dan pred otoplitvijo. Tokrat nas je pričakal orkanski veter, globoki zameti in izjemno nevarne klože. Smučanje iz Okrešlja mimo slapa Rinka je bilo izredno zahtevno.

Trenutno so v gorah zelo zahtevne in nevarne razmere, zato vas vabimo na delavnico o plazovih, turnem smučanju in o veščinah, ki jih potrebujete za varno gibanje v gorah v zahtevnih zimskih razmerah.

Zbiramo prijave!

Danilo Tič